Studentflak FAQ

Nedan finner du svar på alla vanliga frågor kring våra studentflak.

 

FAQ

STUDENTFLAK: FRÅGOR & SVAR

Hos 123 är det enkelt att hyra studentflak. Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna, skulle du ha ytterligare frågor är du alltid välkommen att maila och ringa till oss.

STUDENTFLAK: FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Bokning

Är studentflak lagligt år 2022?

Ja det är lagligt.

I vilka städer/områden kör 123?

I Göteborg med omnejd: Dvs även Kungsbacka, Kungälv, Borås, Lerum, Alingsås, Uddevalla, osv.
Fråga om ni vill veta mer!

Finns det ledigt flak datumet jag tar studenten?

Efter vi tagit emot er bokning/intresseanmälan får ni svar på detta inom 5 min.

Vad ingår då man bokar ett flak av 123?

I det angivna priset ingår alltid en lastbil med flak, chaufför, bränsle, städning och montering av eventuell utrustning.

Vad kommer flaket att kosta totalt?

Ni ser den totala summa på sidan ni skickar intresseanmälan. Det enda som tillkommer är en bokningsavgift på 5000kr.

Kan man hyra lastbilen utan chaufför?

Nej, 123 lastbilar körs endast av egna anställda.

Kan vi komma och titta på flaket?

Nej, våra lastbilar är ute på andra uppdrag när det inte är studenttider. 123 förser er gärna med fler bilder om ni frågar!

Hur går det till när man enbart hyr ljudpaket?

Efter ni skickar in en bokning för ljudpaket kontaktar vi er. När vi kommit överens skickar vi ut ett digitalt kontrakt.

Skriver vi ett kontrakt på bokningen?

Vid varje bokning upprätthåller vi ett kontrakt mellan 123Student AB och en ansvarig person för flaket. Personen måste ha fyllt 18 år.

Vi är två som vill skriva på kontraktet, går det?

Nej, kontrakt för studentflak går bara att skriva gentemot en person. Men 123 förser er gärna med ett “solidaritetsavtal”. Alla som ska åka och skriver på detta avtal blir gemensamt ansvariga. Fråga er kontaktperson på 123!

Vad är ett leveransformulär?

Efter kontrakt skrivs kan ni logga in på vår hemsida (mitt123). Där fyller ni i ytterligare information vi behöver veta inför flakfärden, tex tidpunkter och val av flakvärd. Detta är det s k leveransformuläret. Loginuppgifter fås vid kontraktskrivningen. När leveransformuläret fyllts i är hela bokningsprocessen klar.

Corona - Covid 19

Kommer studentflak att att bli möjligt till studenten 2022?

Ja

 

Betalning

Hur går betalningen av flaket till?

Betalning är uppdelad i en delbetalning och en slutbetalning. Delbetalningen är på 5000 kr och betalas i samband med kontraktskrivningen. Slutbetalning skall vara oss tillhanda senast 60 dagar efter kontraktskrivningen eller enligt överenskommelse om flakbeställning sker i mars eller senare. Våra fakturor skickas ut via E-mail och går att betala med Swish.

Hur går betalningen till om man enbart hyr ett ljudpaket?

En faktura skickas till dig på din e-post. Våra fakturor går att betala via banköverföring eller med Swish.

Studentflaket

Hur högt är flaket/staketets sidor?

123 följer polisen och transportstyrelsens regler gällande flakets sidor. Flakets sidor är lägst 110 cm och tål stor belastning.

Ingår städning?

Städning ingår alltid i våra priser! Saker som ni vill behålla, t ex banderoller, måste ni ta ner själva annars kommer detta att slängas.

Hur många får man vara på flaket?

På ett flak för upp till 120 personer får högst 120 personer vistas osv. Man får inte vara fler personer på flaket! Detta har med lastbilens maxlast och plats att göra. Flakvärd och DJ räknas inte med i maxantalet.

Ingår bränsle?

Ja, bränsle ingår både för lastbilen och elverket som ger ström till eventuellt ljudpaket.

Ljudpaket

Ingår ljudpaket när man beställer studentflak?

Ni väljer själva valfritt ljudpaket från storlekarna Medium till XXX-L. Vid beställning av ljudpaket ingår alltid montering. Vi har bra kunskap om vilka ljudpaket som passar med de olika flakstorlekarna. Rådfråga oss gärna!

Hur fungerar musikutrustningen i ljudpaketet?

Ljudpaketet monteras på lastbilen på morgonen och testkörs därefter alltid av 123 personal. När flaket anländer kopplar ni in er medhavda ipod/mp3-spelare i ljudpaketet med en sladd (AUX) som alltid ingår i våra ljudpaket.
Obs: Det går inte att spela med usb om inte DJ-bänk har valts till!

Om man bara bokar DJ + DJ utrustning, ingår det högtalare?

Nej, ni måste välja till ett ljudpaket, storlek Large eller större. Det som ingår med DJ + DJ utrustning är: Dj-bås, pioneer djbord, och en DJ som spelar efter ert tycke.

Har vi möjlighet att ta med oss vår egen DJ?

Ja, men endast Djs som är godkända av oss får spela på flaken. Fråga gärna!

Vad för typ av musik spelar era DJs?

Våra DJs spelar klassiska partyhits, kända sommardängor och de senaste klubbhitsen. Det mesta finns i repertoaren men för att garantera att just era låtar spelas lägg gärna era favoriter på ett USB-minne och ge till DJn innan färden.

Färden

När kommer lastbilen till skolan?

Lastbilen anländer ca 1-1,5h innan er utspringstid. Denna anger ni  i leveransformuläret.

När var och hur dekoreras flaket?

Flaket dekoreras utav er eller någon ni själva väljer ut. Dekoreringen sker på platsen ni angett att flaket ska anlända i leveransformuläret.

Kan flaket dekoreras dagen innan utspringet?

Nej. Som tidigare angetts är flaket på plats i god tid så att dekorering kan ske utan stress.

Vad är en flakvärd?

En flakvärd är en person som hjälper till på flaket vid färd och agerar som chaufförens förlängda arm. Flakvärden ska vara minst 25 år och ni väljer själva vem det är. I det maxantal som får färdas på flaket är flakvärden inte inräknad.

Hur länge kommer vi ha flaket?

Ni har flaket från det att lastbilen anländer till skolgården och fram tills ni stiger av. En genomsnittlig flakfärd brukar ligga på ca 1-1,5h.

Vad har polisen och transportstyrelsen (f.d vägverket) för regler för att färdas på studentflak?

Polisen och Transportstyrelsen uppdaterar sina regler med jämna mellanrum gällande studentflak och karnevalståg. Kolla deras respektive hemsidor.

Vad är ett flakpass?

Ett flakpass är ett armband med detaljer om beställaren så att rätt personer går på rätt lastbil. Alla våra kunder erhåller sina  flakpass i god tid innan studenten.

Vem kontrollerar att rätt mängd personer befinner sig på flaket?

Enligt vårt kontrakt skall det alltid finnas en flakvärd på flaket. Beställaren, flakvärden, och chauffören har tillsammans som uppgift att kontrollera att antalet stämmer.

Hur kommer flaket att köra?

123 Studentflak kör i centrum i er stad. Har ni några speciella önskemål om andra rutter? Prata då med chauffören efter studentflaket anlänt till er skola.

Är flaket och utrustningen försäkrat?

Nej, Men man kan lägga till en skadekostnadsreducering som täcker all skada upp till 35000kr. Skadekostnadsreduceringen kostar 1900kr och mer information om denna får du vid bokning. Det är hyrestagaren som är ytterst ansvarig för att utrustningen är i samma skick vid återlämningstillfället som när det lämnades ut.

VÄLJ DIN STAD: