Dagens höjdpunkt

Studentdagen är en dag då man definitivt kan känna spänningen i luften.

Studentbloggen

Studentflaket som dagens höjdpunkt

Studentdagen är en dag då man definitivt kan känna spänningen i luften. Att boka och hyra studentflak är för många även en självklarhet. Vi har tittat närmare på varför många ser det som dagens höjdpunkt.
Det är nog ingen som exakt vet när studentflak blev etablerat som tradition. De flesta är däremot överens om att det är något som sträcker sig åtminstone fyra generationer bakåt i tiden och att 123Student skapade traditionen med flak i organiserad form och var först med att erbjuda extrautrustning som DJ´s, konfetti, CO2-jets mm.

På sätt och vis sammanfaller det med att man i Sverige typiskt sett haft examen som en given del av skolgången. I en internationell kontext har vi därför en ovanligt välutbildad befolkning, och även djupgående studenttraditioner.
Men vad är det som är så speciellt med just studentflak?

Studentflaket som dagens höjdpunkt

VI BRYR OSS

1. Befäster minnet av gemenskap

Alla timmar spenderade med sin klass skapar oundvikligt en hel del minnen. På sikt inser många att denna sorts gemenskap faktiskt är unik, och något som inte inträffar alltför många gånger i livet. Genom att avsluta studenttiden med gemensamt firande på studentflak så befäster man gemenskapen och säkerställer att den gupp man tillhört faktiskt blir ett livslängd minne.

2. En stund i centrum

Samtidigt som studentflaket är en gemensam upplevelse för gruppen, så är det även en chans att vara mitt i centrum. Ett spännande sätt att fira att man tar steget till individualitet och ett sätt att markera en ny fas i livet. Många har därför kommit att se tillbaka på studentflaket som en sorts brytpunkt i livet. En gemensam övergång till en mer individuell fas i livet.

3. För att helt enkelt hänga med

Allt behöver inte vara invecklat. Ibland är saker och ting så enkla att man helt enkelt gör något för att det är något man gör. Studentflak har kommit att bli en tradition som definitivt går att jämföra med andra svenska sedvänjor. Därför är det ett sätt att hänga med i gemenskapen och få chansen att helt enkelt göra något som alla andra också gör.

4. Så man kan säga att man har gjort det

Det sägs vara svårare att se tillbaka på något och ångra att man inte gjorde det, jämfört med att se tillbaka på något som man faktiskt gjort. Detta kan mycket väl gälla studentflaket. Man får en chans i livet att ta studenten, och om man skippar flaket är det inte omöjligt att man ångrar sig senare i livet. Skapa därför möjligheten att kunna säga att man har gjort det

VÄLJ DIN STAD: